Scroll down

MIN DOTTER GLORIA

Visade filmer

MIN DOTTER GLORIA

Min dotter Gloria är ett socialt medvetet drama om kärlek, klass och människans förmåga till omsorg såväl som likgiltighet i samhällets marginaler. Efter succérna med Snön på Kilimanjaro och Huset vid havet återvänder regissören Robert Guédiguian på nytt med ett varmt familjeporträtt.
Reginapremiär! – Biljetter
Fredag 13 november 19.00 – Söndag 15 november 19.00
Måndag 16 november 14.00
Tisdag 17 november 19.00 – Torsdag 19 november 19.00Daniel, en livsbejakande man som börjat skriva haiku-poesi, återvänder till hemstaden Marseille efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff. Han har fått höra från sin ex-fru Sylvie att han blivit morfar efter att deras dotter Mathilda nyligen fött den lilla flickan Gloria. Mathilda extrajobbar på en klädbutik och hennes man som egenanställd taxichaufför. De lever på bristningsgränsen och kämpar med alla medel för att för att få vardagen att gå ihop. När en ödesdiger olycka inträffar prövas hela familjen till det yttersta och Daniel, som inte har något kvar att förlora, kommer att göra allt för att hjälpa dem.
Filmen hade sin världspremiär på filmfestivalen i Venedig där huvudrollsinnehavaren Ariane Ascaride prisades som bästa kvinnliga skådespelare.
Regi: Robert Guédiguian
Med: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier
Land: Frankrike, Italien
Originaltitel: Gloria mundi
Språk: Franska, Svensk text
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 106 minuter