Scroll down

MIDSOMMAR

Visade filmer

MIDSOMMAR

BILJETTER
YRANFILM: Fredag 2 augusti – Lördag 3 augusti kl 15.00
Söndag 4 augusti – Torsdag 8 augusti kl 19.00
Måndag 5 augusti även kl 14.00
“Midsommar” kommer att göra för svenska hedniska solritualer vad “Psycho” gjorde för duschar.


Rysaren “Midsommar” tar oss till en isolerad svensk by, där ett ungt amerikanskt par ska spendera sommaren. De hamnar mitt i svenskarnas excentriska midsommarfirande, som spårar ur i något otäckt.
“Midsommar” kommer att göra för svenska hedniska solritualer vad “Psycho” gjorde för duschar. En psykedelisk saga om att bli kvitt rädsla och smärta – en absolut njutning från mardrömsöppningen till det blommiga reningsbadet till final.” (Citat i DN. David Erlich, seniorkritiker på Indiewire, recenserar Ari Asters skräckthriller.)
Regi: Ari Aster
Produktionsland: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Drama, Thriller
Åldersgräns: 15 år
Längd: 140 minuter
Texter från Moviezine:
Nya trailern till “Midsommar” satsar på att skrämma bort alla turister
Sommar och skräck i svenska idyllen. Regissören bakom “Hereditary” har fått hela midsommarfirandet om bakfoten.
Ari Aster jobbar snabbt. Förra sommaren tog otäcka familjethrillern “Hereditary” världen med storm, och snart är han tillbaka med ett relationsdrama som får en oväntad vändning. Dessutom utspelas det hela på svensk mark!
Rysaren “Midsommar” följer Christian och Dani (Jack Reynor och Florence Pugh), ett olyckligt par som bestämmer sig för att fly vardagen och fira midsommar i Sverige. De hamnar mitt i en märklig festival som sker en gång var 90:e år. Där väntar mer än nubbe och dans runt stången.
Likt första teasern tippar denna trailer hemlighetsfullt runt handlingen. Men vi kan ana att hallucinationer och otäcka sekt-ritualer kommer få Dani att ångra resan. I rollistan finns flera svenska skådisar, som Liv Mjönes, Julia Ragnarsson och Vilhelm Blomgren (också med i HBO-serien “Gösta”).
“Midsommar” är “Trollkarlen från Oz” för perversa
Så beskriver “Hereditary”-regissören Ari Aster sin kommande skräckthriller.
Efter succén med “Hereditary” har nyfikenheten varit stor inför Ari Asters nästa projekt “Midsommar”. Under Metrograph Anniversary Party passade Aster på att ge mer info om skräckthrillern.
– Det är en film om att gå isär, på samma sätt som “Hereditary” är en familjetragedi. Den är inte en uppenbar skräckfilm, men den rör sig inom samma område. Den är väldigt makaber, men folk ska inte förvänta sig en ny “Hereditary”.
När han fick frågan om det skulle bli hans “Mamma Mia”, svarade han glatt:
– Ja, absolut, det kan man säga. Det är en “Trollkarlen från Oz” för perversa.
För de som har missat det tar “Midsommar” oss till en isolerad svensk by, där ett ungt par ska spendera sommaren. De hamnar mitt i svenskarnas excentriska midsommarfirande, som spårar ur i något otäckt. Här är trailern: