Scroll down

MEDAN VI LEVER

Visade filmer

MEDAN VI LEVER

BIOPREMIÄR!
Fredag 7 oktober – söndag 9 oktober kl 19.00.

DAGBIO måndag 17 oktober kl 14.00
Måndag 17 oktober – torsdag 20 oktober kl 19.00

Med hiphop-stjärnskottet ADAM KANYAMA i huvudrollen!
Efter 30 år i Sverige bestämmer sig Kandia, en afrikansk kvinna i femtioårsåldern, för att flytta tillbaka till Gambia. Sonen Ibbe är precis på väg att slå igenom som hiphop-artist i Sverige, men bestämmer sig för att försöka hämta hem sin mamma. Det visar sig dock snart att mötet med hemlandet inte alls blir som de tänkt sig.
Medan vi lever berättar en universell historia om identitet i rörelse, en berättelse om förnekelse och om att acceptera sig själv och andra som de är. Det är en glädjefull men bitterljuv syn på att ”leva tillsammans” i en förvirrad värld.
Regi: Dani Kouyaté, Sverige 2016, drama/familjefilm, 91 min, fr 7 år.
Originaltitel: Banjul
TÄVLAR I MONTRÉAL WORLD FILM FESTIVAL 2016
”En modig film. Ett absolut måste” – Göteborgsposten
”Ett varmt relationsdrama om ett universellt ämne: identitet” – Way Out West
”En universell historia om identitet i rörelse” – Kingsize magazine

ADAM KANYAMA har beskrivits som en av den svenska hiphop-scenens mest spännande framtidsnamn. Som 15-åring vann han rap-SM, har deltagit i talangtävlingen X-Factor Sverige och uppträtt som förband åt Nicki Minaj i Globen. Han har jobbat med artister som Timbuktu, Elliphant och ADL. Tillsammans med OIAM släpptes singeln »Avundsjuka« som har över 8 miljoner spelningar på Spotify.
JOSETTE BUSHELL-MINGO är en brittisk-svensk skådespelare och regissör som bl.a. arbetat på The Royal Shakespeare Company. Hon har nominerats till Laurence Oliverpriset för rollen som Rafiki i musikalen ’Lejonkungen’ och tilldelats utmärkelsen »Officer of the order of the British empire«. Hon är konstnärlig ledare på Tyst teater, medlem i Svenska filminstituet och ordförande för filmföreningen CinemAfrica som arbetar med att sprida afrikansk film i Sverige.