Scroll down

MATTHIAS & MAXIME

Visade filmer

MATTHIAS & MAXIME

Biljetter
Premiär! Fredag 29 november – Tisdag 3 december 19.00

Måndag 2 december även 14.00
Torsdag 5 december 19.00

Xavier Dolan bjuder in till en berättelse om kärlek, vänskap och familj – både den du väljer själv och den du föds in i.


Under en kortfilmsinspelning blir barndomsvännerna Matthias och Maxime ombedda att kyssa varandra inför sina vänner. Månaderna går men en känsla av osäkerhet över vad som egentligen fanns i den där kyssen dröjer sig kvar hos de båda. Maxime ska snart flytta till Australien och under den sista tiden med gänget blossar de undertryckta känslorna mellan vännerna upp i samma takt som dagarna till Maximes avfärd räknas ned…
Med stort hjärta och en dos melankoli har Xavier Dolan hittat tillbaks till det personliga och intima berättandet i denna finstämda studie i kärlek, vänskap och familj – både den du väljer själv och den du föds in i.
Regi: Xavier Dolan
Med: Anne Dorval, Xavier Dolan, Gabriel D’Almeida Freitas, Pier-Luc Funk
Land: Kanada
Språk: Franska, textad på Svenska
Originaltitel: Matthias & Maxime
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns:
Längd: 119 minuter

Xavier Dolan är en kanadensisk skådespelare, regissör, manusförfattare och producent, född 1989 i Québec, Kanada.
Xavier började som barnskådespelare både inom film och teve men utvecklades som vuxen till regissör.
20 år gammal debuterade han som regissör med “Jag dödade min mamma” (2009) som kammade hem tre priser på Cannes filmfestival och den blev en internationell succé.
Tack vare framgångarna med debutfilmen så kunde han finansiera sin andra film ur egen ficka. “Hjärtslag” hade premiär på Cannes filmfestival 2010 och kritikerna var lyriska.
Forts