Scroll down

LOS LOBOS

Visade filmer

LOS LOBOS

“Varmhjärtad filmpärla”
Regissören Samuel Kishi Leopo lånar och bearbetar fragment från sin egen uppväxt i ett drama lika brutalt ärligt som poetiskt, melankoliskt och fullt av hopp. Vinnare, BUFF Malmö Filmfestival.

REPRISMÅNDAG  Måndag 16 november 19.00 – BiljetterReglerna är enkla: de ska inte öppna dörren för någon, de ska lära sig engelska och de ska ta hand om varandra. ”Vi är vargar och vargar gråter inte, de är modiga och de håller ihop” säger mamma Lucía till sönerna Max och Leo.
De har korsat gränsen från Mexiko till USA för ett bättre liv och hamnat i en nedgången lägenhet där barnen spenderar dagarna inlåsta med en kassettbandspelare medan Lucía arbetar dubbla skift. Bröderna drömmer om Disneyland men den okända verkligheten utanför fönstret går snart inte att hålla borta.
Vinnare, BUFF Malmö Filmfestival
“En stark och berörande film med tydligt barnperspektiv om ett viktigt och aktuellt ämne. Regissören ger prov på stort mod i sitt avskalade bildspråk och förmågan att låta de unga skådespelarnas uttryck bära filmen”.
Filmen hade internationell premiär på filmfestivalen i Berlin, där den vann både jurypris, var nominerad till Amnesty International Film Award och vann Peace Film Prize. Den delvis självbiografiska berättelsen utspelar sig i Albuquerque, USA, och ger oss en både storslagen och finstämd påminnelse om samtiden.
Regi: Samuel Kishi Leopo
Land: Mexiko
Språk: Spanska, engelska, svensk text
Originaltitel: Los Lobos
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 7 år
Längd: 95 minuter