Scroll down

LIFE OF BRIAN

Visade filmer

LIFE OF BRIAN

Skärtorsdag 18 april kl 19.00 – UTSÅLT!
En av historiens roligaste komedier. Exklusiv jubileumsvisning med goodiebags till publiken.


Det är en frustande, anarkistisk satir över båda religion och Hollywoods skildringar av allt bibliskt. Filmen var mycket kontroversiell vid premiären 1979 och totalförbjuden i flera länder. Idag rankas den ofta som en av historiens roligaste komedier.
Publiken på tjugo svenska biografer kommer att kunna delta i firandet med varsitt jubileumspaket vid den exklusiva jubileumsvisningen på skärtorsdagen den 18 april.
Filmen utspelar sig år 33 efter kristus i Judéen, där romarna utmattat försöker införa någon slags lag och ordning. Det är en tid av kaos och förändringar, utan någon som helst brist på messias-gestalter eller deras trogna följare.
I centrum står Brian Cohen, en motvillig messias-figur, som blir kändis på grund av en rad absurda omständigheter, som ger gott om utrymme åt hela Monty Python-gänget (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin) att lysa i flera olika roller var. De ifrågasätter allt och alla – från ex-leprasjuka, till Pontius Pilatus och konsten att pruta, till revolutionärer, galna profeter, religiös fanatism, romerska befälhavare och korsfästelse.

Regi: Terry Jones
Produktionsland: Storbritannien
I rollerna: John Cleese, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Gilliam, Michael Palin, Terry Jones, Terence Bayler, Carol Cleveland
År: 1979 / 2019
Språk: Engelska, med engelsk text – Obs!
Genre: Komedi
Åldersgräns: 15 år
Längd: 92 minuter
Biljett: 130 kr