Scroll down

LA FAMILIA

Visade filmer

LA FAMILIA

Sverigepremiär!
Fredag 16 februari – torsdag 22 februari kl 19.00
Måndag 19 februari kl 14.00  DAGBIO


Andres och hans son Pedro bor i en förort till Caracas och ser knappt varandra. Andres spenderar dagar och kvällar med arbete för att försörja sig och sonen, medan Pedro driver runt, leker med sina vänner och lär sig livets villkor i den våldsamma miljö som omger honom.
Gatorna som fostrar Pedro är en grym plats där pojkar lämnas för att bli män på egen hand, i en machokultur de ännu inte fullt ut förstår. Med olika medel och insikt kämpar far och son på varsitt sätt och individuellt för överlevnad. Men allt ställs på sin spets när Pedro blir involverad i ett allvarligt våldsbrott som tvingar den lilla familjen samman.
Det går inte att ta miste på regissörens djupa förtrogenhet med filmens ämne. Född och uppvuxen i Caracas klär han av den venezuelanska staden med sin kamera, i en skildring som är lika brutal som vacker.
La familia hade världspremiär i tävlan i Cannes 2017. Hösten 2017 har filmen svensk festivalpremiär i huvudtävlan på Stockholms Filmfestival.
La familia är Gustavo Rondón Córdovas långfilmsdebut. Efter omfattande castingarbete fann filmskaparen tolvårige Reggie Reyes från Caracas. Samspelet mellan den oslipade och direkta Reyes och den etablerade Giovanny García är fenomenalt och speglar filmen i minsta detalj. Två ensamma själars kamp för överlevnad – och nödtvång att hitta varandra.

Regi: Gustavo Rondón Córdova
Med: Giovanni García, Reggie Reyes
Land: Venezuela, Chile, Norge
Språk: Spanska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Längd: 82 minuter