Scroll down

KVINNAN SOM GLÖMDE SITT FÖRFLUTNA

Visade filmer

KVINNAN SOM GLÖMDE SITT FÖRFLUTNA

Premiär!
Fredag 8 mars – Torsdag 14 mars kl 19.00
Måndag 11 mars även kl 14.00 – BILJETTER

Du är bara en av många versioner av dig själv.

Alicja drabbas av minnesförlust och kämpar för att återskapa sitt självständiga liv. När hon ett par år senare berättar sin historia under en TV-sändning ringer en man in och säger sig känna igen henne som sin dotter.
Hon återvänder till landsbygden och sin familj och återupptar motvilligt rollen som fru, som mor och som dotter. Hennes make och son känner inte igen kvinnan som stod dem så nära, och nu beter sig som en främling. Alla nya känslor väcker något nytt i henne – en inre låga.
Kvinnan som glömde sitt förflutna handlar om moderskapets sociala tabu; om att kvinnor pressas att axla en given mammaroll, som om den biologiska möjligheten att föda barn automatisk innebär att alla kvinnor skulle vilja bli mödrar.

Regi: Agnieszka Smoczyńska
Med: Gabriela Muskala, Lukasz Simlat, Malgorzata Buczkowska
Produktionsland: Polen
Originaltitel: Fuga
Språk: Polska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 100 minuter

Kvinnan som glömde sitt förflutna” är ett existentiellt slukhål

“Det handlar måhända på ett plan om en kvinna som tappat minnet men också om hur skör isen är under oss alla. Hjärnan är en köttätande blomma, och när det mot slutet presenteras några förklaringar är det ändå för sent. Jag kommer aldrig att bli mig lik igen efter den här filmen.” – Katarina Wikars, P1 (forts.)

* * * * “Full pott för skådespeleriet” – M-Magasin
“En tillfredsställande och tankeväckande upptäcktsfärd av de åtaganden och uppoffringar som krävs för att vara sann mot sig själv” – Screen
“Förankrad i finkänsligt skådespel från alla, inklusive den 7-åriga Iwo Rajski som barnet, utforskar verket med orädd ärlighet hur skört banden mellan en mor och hennes barn är” – The Hollywood Reporter