Scroll down

Konst på bio: MUNCH 150

Visade filmer

Konst på bio: MUNCH 150

KONST PÅ BIO  Lördag 25 mars kl 15.00 

Filmen bygger på den internationallt hyllade konstutställningen med samma namn och är inspelad på Nationalmuseet i Oslo.
2013 firade hela Norge 150-årsminnet av Edvard Munchs födelse (1863-1944). Munch är en av den moderna konstens verkliga giganter. Utställningen utnämndes till en “once-in-a-lifetime”-upplevelse. I hela världen är intresset för Munch stort, inte minst sedan en av hans versioner av Skriet sålts på en konstauktion för 120 miljoner dollar (688 miljoner kronor).
Munch 150 är samproducerad av Nationalmuseet och Munch-museet i Oslo. Med sina 220 målningar blir det den största utställningen någonsin av Munchs verk. Många känner till Munch tack vare målningen Skriet, men hans samlade verk är fantastiska, och han har en given plats som en av världens främsta konstnärer.

Filmen går bakom kulisserna på utställningen och den för oss också till olika delar av Norge, för att ge en djupgående biografi över man- nen som levde från 1800-talets mitt och ända in i tyskarnas ockupa- tion av Norge under andra världskriget.
Norska och internationella gäster kommer att dela med sig av sina expertsynpunkter och kunskaper till värden Tim Marlow.
Exihition on screen
Text: Svensk text
Längd: 88 min
Program som pdf.
Biljett: 150 kr
medlem i konstförening eller Folkets Bio Östersund 130 kr
studerande 100 kr
arr. i samarbete med Jämtlands läns konstförening, Östersunds Konstklubb och Folkets Hus och Parker