Scroll down

KAPERNAUM

Visade filmer

KAPERNAUM

Biljetter
JULMYS-REPRIS  Söndag 29 december 19.00

Libanons officiella Oscarsbidrag. Jurypriset vid filmfestivalen i Cannes. Manuspriset vid Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån.
Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta?

Regi: Nadine Labaki
Med: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw
Land: Libanon, USA
Originaltitel: Capharnaüm
Språk: Arabiska, textad på svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 121 minuter

Kapernaum griper och skakar om

RECENSION. Den libanesiska filmen Kapernaum i regi av Nadine Labaki nominerades tidigare i år till en Oscar som bästa utländska film. Gunnar Bolin har sett.
Om vi ska börja från slutet så är Kapernaum den sortens film där eftertexterna kommer som en alltför abrupt påminnelse om att det är dags att resa sig ur stolen.
Är mina anletsdrag ok, syns det att tårar har runnit…? Läs hela här.