Scroll down

JOKER

Visade filmer

JOKER

Biljetter
Premiär! Fredag 4 oktober – Söndag 6 oktober 19.00
Måndag 7 oktober 14.00, Tisdag 8 oktober 19.00
Torsdag 10 oktober 19.00
OSCARSFILMFESTIVAL Lördag 8 februari 18.00

Filmen vann Guldlejonet i Venedig och de positiva recensionerna bara strömmar in . Joaquin Phoenixs rollprestation hyllas unisont.
Joker får betyget 5/5 av DN:s Helena Lindblad, som skriver:
”Phoenix skådespeleri är en unik upplevelse som fullständigt naglar fast en i biostolen. Hans Joker är bortom gott och ont, en blandning av kompromisslös svärta och desperation men också någonstans en hjärtskärande vädjan om medmänsklighet.”Arthur, en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.
Fångad i en cyklisk tillvaro som pendlar mellan verklighet och galenskap, leder ett dåligt besök till en kedjereaktion som eskalerar. “Joker” är en fristående ursprungshistoria som utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den.
Regi: Todd Phillips
Med: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro
Produktionsland: USA
Språk: engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Drama, Crime
Åldersgräns: 15 år
Längd: 122 minuter

Är “Joker” en farlig film? Regissören Todd Phillips kommenterar

“Vi ska inte vara rädda för att prata om problemet.”
Våldsamma DC-dramat “Joker” kommer inte ut på bio förrän den 4 oktober, men filmen har redan väckt debatt och kontrovers i filmvärlden. Många skribenter hyllar en modig och annorlunda berättelse om DC-skurken, men det finns också andra som undrar om den rentav kan vara farlig. (Läs mer på Moviezine)