Scroll down

Jag är Ingrid. 28/8-3/9 – Sverigepremiär

Visade filmer

Jag är Ingrid. 28/8-3/9 – Sverigepremiär

fredag 28/8 – torsdag 3/9 kl 19 + måndag 31/8  kl 14

Ett personligt och fängslande porträtt av Ingrid Bergman, en av filmhistoriens största skådespelerskor. Om en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv. Genom dottern Isabella Rossellini får regissören Stig Björkman tillgång till, och möjligheten att berätta, Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder.
Regi: Stig Björkman, Sverige 2015, Dokumentär, 114 min.

Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år.
Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska “göra en film om mamma”. Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.
Regissör: Stig Björkman
Medverkande:  Isabella Rossellini, Roberto Rossellini, Ingrid Rossellini och Pia Lindström
Röst: Alicia Vikander
Musik: Michael  Nyman
Slutsång: Eva Dahlgren

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *