Scroll down

INTE DEN DU TROR

Visade filmer

INTE DEN DU TROR

BILJETTER
Fredag 15 november – Torsdag 21 november 19.00

Måndag 18 november även 14.00

Juliette Binoche visar sin allra bästa sida.Claire är 50 år och har en yngre älskare – Ludo. När han plötsligt gör slut skapar hon en Facebook-persona, Clara, för att spionera på honom. Hon får kontakt med 24-årige Alex som snabbt fattar tycke för den mystiska Clara. Och Claire, fångad bakom sin profilbild, blir snabbt förälskad i honom. Även om deras tillvaro äger rum i en virtuell värld så är känslorna äkta och ett lekfullt spel mellan lögn och verklighet tar sin början…

”Claire försöker lösa en konflikt genom att bli någon annan. Det som berörde mig, till en början, var hennes status som osynlig kvinna. Symboliskt för de flesta kvinnor över 50. För mig är Claire en sorts anti-hjältinna som är både komplex och paradoxal. Det gör att hennes tragiska sidor är färgade av en viss destruktiv skuld. Hon hanterar sin förnedring och sorg genom att uttrycka sin livskraft genom en annan, påhittad, kvinna. Men känslan av att ha passerat sitt ”bäst före”-datum och att vara ratad, det vill säga medvetenheten om att tiden har gått förbi och att det kan förpassa oss till sidlinjen är inte begränsat till kvinnor, det är universellt.”
– Safy Nebbou
Regi: Safy Nebbou
Med: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil
Land: Frankrike
Språk: Franska, textad på Svenska
Originaltitel: Celle que vous croyez
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: –
Längd: 101 minuter
Safy Nebbou (f. 1968) är manusförfattare, skådespelare och regissör för både film och teater. Han långfilmsdebuterade 2004 med Le cou de giraffe. Inte den du tror är hans femte långfilm och den första som fått svensk distribution.