Scroll down

I krypskyttens skugga

Visade filmer

I krypskyttens skugga

Fredag 20 november – onsdag 25 november kl 19.00
DAGBIO  måndag 23 november  kl 14.00

En kristen palestinier söker efter sin bortadopterade dotter och försöker skapa sig ett nytt liv efter tio år i israeliskt fängelse. Filmen är ett fint porträtt på hur Tareq och Malak , som kanske är far och dotter, närmar sig varandra men den är också en historia om krigets konsekvenser som gör den enskilda människan, ung som vuxen, både till offer och förövare.
Regi: Najwa Najjar, Palestina 2015, 98 min, fr. 15 år.

En stilla gripande intrig, ett väl gestaltat mikro – samhällsporträtt och ett raffinerat politiskt drama är endast tre av de kvaliteter som kännetecknar Palestinas Oscars bidrag och det ser ut som denna film kommer göra samma internationella festivalresa som regissörens Najwa Najjars förra film Granatäpplen och myrra som fick strålande kritik internationellt och i Sverige.
Filmen I krypkyttens skugga är ett väldigt fint porträtt på hur Tareq och Malak, potentiellt far och dotter, närmar sig varandra men den är också en historia om krigets konsekvenser som gör den enskilda människan, ung som vuxen, både till offer och förövare.
Filmen har lovordats för att ha flera bottnar, för fotot och för ljudbilden. Men också för en fantastisk prestation som den unga flickan, nioåriga Malak från flyktinganläggningen Balata Refugee Camp vid Nablus på Västbanken, gör i filmen.

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *