Scroll down

HEDERSGÄSTEN

Visade filmer

HEDERSGÄSTEN

Atom Egoyan är tillbaka i sin favoritgenre och levererar en historia fylld av både nerv och mystik.

Reginapremiär!  11 augusti 19.00
16 augusti 19.00  Biljetter
17 augusti 19.00  Biljetter
24 augusti 14.00  BiljetterVeronica sitter i fängelse, oskyldigt dömd. Hon tar straffet, övertygad om att hon förtjänar det på grund av en annan händelse. Hennes far, Jim, har svårt att förstå hennes inställning och hans frustration över dotterns envishet sätter spår i hans arbete som matinspektör. Han besitter stor makt över de små familjeägda restaurangerna och tvekar inte att utnyttja den.
Regi: Atom Egoyan
Med: David Thewlis, Laysla De Oliveira, Luke Wilson
Land: Kanada
Språk: Engelska. Svensk text
Originaltitel: Guest of Honour
Produktionsår: 2019
Genre: Drama, Komedi
Åldersgräns: 11 år
Längd: 105 minuter
”Hur får vi tillgång till avgörande delar ur en persons liv när den inte längre finns kvar och kan berätta? Jag fascinerades av en far och en dotter som agerar konstigt mot varandra utan att någon av dem förstår varför. Det finns versioner av deras förflutna som tävlar om uppmärksamhet. De använder olika föremål för att signalera saker som ingen av dem kan prata om. I många av mina filmer så spelar tekniken en betydande roll i en värld av bortglömda ritualer och malplacerade offer. Jag är fascinerad av komplexiteten i hur sanningen till sist avslöjas. Det finns saker som en förälder inte kan berätta för ett barn och historier göms till det är försent.”
– Atom Egoyan
Atom Egoyan (f. 1960) tillhör frontfigurerna inom kanadensisk independent­film och debuterade 1984 med Next of Kin. Uppföljaren Family Viewing öppnade ögonen hos filmkritikerna och förebådade det internationella genombrottet som kom några år senare med Exotica och mästerverket Ljuva morgondag.