Scroll down

HANS ARNOLD – PENSELNS HÄXMÄSTARE

Konst på bio-filmer,Visade filmer

HANS ARNOLD – PENSELNS HÄXMÄSTARE

Premiär!
KONST PÅ BIO Lördag 2 mars kl 15.00 – BILJETTER

“Arnold är en viktig del av vårt kulturarv” – Ernst Billgren, konstprofessor
Var fick han allt ifrån? Och hur läskig var han själv?
Med sina detaljrika och fantasifulla teckningar har den enormt produktive konstnären Hans Arnold, (1925-2010) fyllt det svenska medvetandet med skräck, sex, sagor och surrealism.
Hans Arnold var det underfundiga visuella geniet bakom otaliga bokillustrationer, t.ex Astrid Lindgrens “Allrakäraste syster”, skivomslag såsom ABBAs ikoniska “Greatest Hits”, animerade filmer och tv-vinjetter, opera-, teater-, dans- och tvscenografier, egna böcker och inte minst de enormt älskade Veckans Chock-illustrationerna i Veckorevyn 1954-1979.
Hans Arnold – Penselns Häxmästare är dokumentären om hans gärning och liv, en framgångssaga om hur en officersson från en liten medeltida by i Schweiz blir en “folkhemsk” illustratör i Sverige.
Filmaren Micke Engström följde Hans Arnold under det som kom att bli hans sista fyra levnadsår och kan nu efter 12 års arbete berätta Arnolds livssaga i en gripande och sinnrik sammanflätning mellan intervjuer, arkivmaterial och Arnolds egen konst. Många har redan kallat filmen för ett mästerverk!

Regi: Micke Engström
Med: Hans Arnold, Ralph Lundsten, Ernst Billgren, Häxan Jolanda, Gunnel Linde, Dan Höjer, Maja Lindén, Ebbot Lundberg
Land: Sverige
Språk: Svenska, textad på svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Dokumentär
Åldersgräns:
Längd: 85 minuter