Scroll down

GRYNING

Visade filmer

GRYNING

Biljetter
Lördag 1 februari 14.00

En film om förlust, sorg och kärlek av Maria ForslinGryning har dynamiken av ett varmt romantiskt drama med underliggande sorg, humor och krypande obehag. Delvis en poetisk film som fångar livet när det är som skörast, samtidigt en frisk fläkt med rapp dialog.
Gryning är ett drama som ska drabba och bränna till inne i oss som tittare. En frisk fläkt i dramagenren, där ingen ska lämnas oberörd.
Rocksångerskan Anna förlorar sin dotter i cancer och hamnar i en nedåtgående spiral av sorg och destruktivitet, där vägen tillbaka till kärleken och musiken är långt ifrån självklar.
Regi: Maria Forslin & Adrienne West
Land: Sverige
Språk: Svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns:
Längd: 77 minuter

Nordic Women in Film:
Med passionen som ledstjärna

Går det att producera en film i Sverige helt utan stöd – och helt utanför den etablerade filmbranschen? Maria Forslin har under sommaren spelat in sin första långfilm, Gryning, baserad på eget manus och med sig själv i huvudrollen.

Maria Forslin var fast besluten: om hon inte skulle få finansiering via konsulenterna på Filminstitutet, skulle hon och teamet göra filmen i alla fall, som s k independent. Detta har inneburit att man har hittat andra lösningar: crowdfunding, egeninsats, stipendium, produktplacering etc. Skulle det bli ett överskott vill hon att intäkterna ska gå till Barncancerfonden: ”Jag vill göra nånting fint!”
Helst ville Maria Forslin ha kvinnor på de flesta A-funktionerna i sitt team. Men det fanns ett problem:
-När jag annonserade efter folk så var det bara killar som svarade.
Filmteamet kom till slut ändå att bestå av ett antal kvinnor på viktiga funktioner: Adrienne West är medregissör på filmen, line-producer och inspelningsledare är Caroline Lindsten och Anna Sóley C-fotograf.  Forts


Maria Forslin Regissör, skådespelare, manusförfattare och producent. Född 1980 i Sundsvall.

Maria Forslin upptäckte tidigt sin kreativa ådra och lust att skapa när hon gick medieprogrammet i gymnasiet i Sundsvall. I tonåren  började hon skriva korta historier utifrån sitt eget liv.
Hon har haft roller i flera kort- och  långfilmer. 2016 gick hon kurser i Method Acting på Lee Strasberg Theatre & Film Institute i NYC. Samma år deltog hon i en manuskurs i Film i Västernorrlands regi.
2016 startade Maria också sitt produktionsbolag Mittfilm, som har producerat kortfilmerna The Clip och Överlevnad samt kommande långfilmen Gryning.
Maria Forslin har skrivit fyra långfilmsmanus och ett antal kortfilmer sedan 2011. 2017 skrev hon ett kortfilmsmanus,  tillsammans med Henric Wallmark, till filmen Brudtärnan, som cirkulerat på filmfestivaler.

Läs mer