Scroll down

GRETAS GUIDE TILL GALAXEN

Visade filmer

GRETAS GUIDE TILL GALAXEN

SVERIGEPREMIÄR!
Fredag 21 oktober – söndag 23 oktober kl 19.00.

DAGBIO måndag 31 oktober kl 14.00
Måndag 31 oktober – torsdag 3 november kl 19.00

Greta har flytt från sin dysfunktionella familj, tvärs över USA. Hon lever i en öppen relation med ”the love of her life” Matt. I filmen får vi följa Greta under 15 år i en personlig och nära berättelse som handlar om förändring, försoning och kampen för att leva sitt liv så fritt som möjligt. Det handlar också om Gretas konstnärskap som performanceartist, hennes sätt att hantera verkligheten och hur hon skapar sina egna världar och identiteter genom konsten.
Regi: Astrid Askberger, Sverige 2016, dokumentär, 73 min, fr 15 år.

 
OM REGISSÖREN
“När jag var 19 år var jag au pair i USA och en dag träffade jag en tjej i turban på bussen. ”I like your hat”, sa jag. ”Thank you, I like YOUR hat”, svarade hon. Det blev början på vår vänskap. Jag imponerades av hennes amerikanska själv­ förtroende och den okända alternativvärld som öppnades upp genom henne. Jag ville göra en film, en guide till hur man lever sitt liv så fritt som möjligt. Det visade sig vara en mer komplex historia än så.”
Astrid Askberger är dokumentärfilmare utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola, Filmhögskolan i Göteborg samt folkhögskolorna Kalix och Biskops-Arnö. Hon utforskar teman som kärlek och livsval och har tidigare gjort filmerna Kontraktet, Kärlek är bäst på bio, Så funkar det (vinnare av Sthlm.doc 2002) och Vi återvände aldrig.