Scroll down

Se GRETA från TV-soffan och stötta BIO REGINA

Visade filmer

Se GRETA från TV-soffan och stötta BIO REGINA

20 november hade GRETA biopremiär och mottogs med varma ord av publik och kritiker. Från 24 november kan du se GRETA från TV-soffan och samtidigt stötta BIO REGINA som håller corona-stängt.

‘Greta – stötta din bio’ är en kampanj där du som publik får möjlighet att se film hemifrån och samtidigt ge biografen samma intäkt som om du hade sett filmen i vår salong.

Gör så här: gå in på
https://triart.se/streama/greta-stod-din-biograf
– hyr filmen och välj att du vill stötta BIO REGINA. ❤️

Filmen tar oss med på Greta Thunbergs resa från ensam demonstrant på Mynttorget till FN:s klimatmöte i New York där hon spände ögonen i världens ledare och frågade: ”How dare you?

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet och banar väg för den största klimatstrejkrörelsen i historien. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är ”Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist. Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.
Premiären den 20 november inleds med ett livesänt samtal där vi får träffa unga klimataktivister från Fridays for Future som berättar om deras kamp för att påverka världens ledare och hur klimatstrejken vuxit till att blir en världsomspännande rörelse.
Greta och de fyra andra från Fridays for Future kommer att prata direkt till publiken på biograferna i landet. Samtliga medverkande från Fridays for Future är Greta Thunberg, 17 år, Ell Jarl, 19 år, Alde Fermskog, 17 år, Linna Gadde, 15 år och Andreas Magnusson, 16 år.
På plats är även filmens regissör Nathan Grossman som berättar om sin resa med Greta. Sändningen sker från Sergelbiografen i Stockholm till mer än 100 biografer i landet!
Övriga föreställningar inleds med inspelat samtal.
Regi: Nathan Grossman
Land: Sverige
Språk: Svenska/engelska, Svensk text
Produktionsår: 2019
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: x
Längd: 101 minuter