Scroll down

GIVE ME LIBERTY

Jukeboxbio,Visade filmer

GIVE ME LIBERTY

“Det är inte lätt att göra varm komedi och samhällskritisk realism på en gång. (…)Men filmen är en energibomb och konceptet roligt, för det sista som ingår i USA:s självbild är en färdtjänstbuss.”
⭐️⭐️⭐️⭐️ – Dagens NyheterVic kör färdtjänst i Milwaukee, USA:s mest segregerade stad. Varje morgon väntar kunderna på skjuts. Men det är inte bara de äldre och funktionsvarierade som räknar med Vic. Mellan körningarna måste han hindra sin farbror från att sätta eld på köket, flytta en soffa och släpa upp en madrass, rädda en diabetiker från att hamna i koma och köra alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Så bryter det ut kravaller. Medan chefen skriker att Vic missköter sitt jobb, skriker alla andra efter hjälp. De räknar med Vic – och Vic har aldrig hjärta att säga nej.
En munter, rörande och livsbejakande komedi som bland annat visats i tävlan på Sundance Film Festival och i kritikerveckan i Cannes och filmen vann nyligen John Cassavetes-priset på Indie spirit award.
Regi: Kirill Mikhanovsky
Med: Chris Galust, Lauren ‘Lolo’ Spencer, Maksim Stoyanov
Land: USA
Språk: Engelska, Svensk text
Originaltitel: Give me liberty
Produktionsår: 2020
Genre: Drama, Komedi
Åldersgräns: 11 år
Längd: 119 minuter

⭐️⭐️⭐️⭐️ – Dagens Nyheter
“Befriande kaos i varm komedi om färdtjänstförare”
“Det är inte lätt att göra varm komedi och samhällskritisk realism på en gång. Mikhanovsky och dramatikern Alice Austen älskar sina karaktärer med en glöd som gränsar till religiositet och räddar dem lite för ofta från oundvikliga katastrofer. Men filmen är en energibomb och konceptet roligt, för det sista som ingår i USA:s självbild är en färdtjänstbuss.”
“En dag i Vics liv är också konstant rörelse, oväntade hinder och ständiga urspårningar in i olika världar under maximal stress; men det beror inte på att han är en destruktiv fuckup utan för att samhället han lever i är det. Själv är han en tankfull yngling som försöker rädda så många han kan i ett smällkallt Milwaukee med hjälp av sin enda tillgång: en färdtjänstbuss. Som förstås inte heller är hans och efter den här dagen är det tveksamt om jobbet är det heller.”