Scroll down

GALNA AV LYCKA

Visade filmer

GALNA AV LYCKA

SVERIGEPREMIÄR!
Fredag 9 juni – torsdag 15 juni kl 19.00
DAGBIO måndag 12 juni kl 14.00


Beatrice älskar att konversera med alla som orkar lyssna och hon vill gärna få folk att tro att hon är av rik börd och god vän med världens ledare. Donatella  är en mer tillbakadragen och tystlåten tjej som bär på sin egen hemlighet. Bägge är gäster på samma mentalsjukhus i vackra Toscana och blir snart vänner trots sina olikheter.
Paolo Virzìs nya film berättar en varm och humoristisk historia om en oväntad vänskap mellan två kvinnor och deras flykt från restriktioner och behandling. Enligt experterna är de fullständigt galna, men ute i samhället bland dem vi anser vara friska människor, ter de sig tämligen normala.

Regi: Paolo Virzì
Land: Italien
År: 2017
Med: Valeria Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti, Sergio Albelli
Språk: Italienska, Svensk text
Originaltitel: La pazza gioia
Genre: Drama, Komedi
Åldersgräns: 11 år
Längd: 118 minuter

SVT Nyheter: “Den italienska filmen ”Galna av lycka” handlar om två kvinnor som möts på en klinik för människor som lider av mental ohälsa. Men enligt Valentina Carnelutti, som spelar de två kvinnornas psykiater, är det kanske snarare vårt samhälle som är sjukt.

”Galna av lycka” är regisserad av Paolo Virzì, som gjort sig ett namn inom den genre som kallas ”la commedia all’italiana” – ”komedi på italienskt sätt” – och som karaktäriseras av ett svart stråk som gör att åskådaren ofta sätter skrattet i halsen.”

”La Pazza Gioia” sopade mattan med övriga bidrag under den italienska filmgalan David di Dontatello i Rom tidigare i år, där den tog hem fem priser, däribland de tunga utmärkelserna för bästa film, regi och manus. Filmen visades även under Cannes-festivalen 2016 i avdelningen Director’s Fortnight Section.  Läs mer här.