Scroll down

Fredag 21 mars

Blogg-inlägg

Fredag 21 mars

15.00 Ömheten
Ömheten
Markus (Sebastian Hiort Af Ornäs) lever för rostiga karosser och skrikande motorer. Men när han blir utkastad från fordonsprogrammet återstår bara ar­ bete i gruvan, omgiven av det mörker som tog hans pappa. Samtidigt ska hans hemstad Kiruna flyttas. Industrisamhällets överlevnad är beroende av en ge­ neration ungdomar som växer upp medan marken bokstavligen skälver under deras fötter. Ömheten är en norrländsk coming of age-­berät­telse och Sofia Norlins långfilmsdebut. Det är den första filmen som kommer ur Stockholms filmfes­tivals långfilmsstipendium för kvinnliga regissörer.
Sofia Norlin , Sverige, 80 min.
19.00 Godheten
Godheten
GODHETEN tar tempen på ”tidens anda” av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma. Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt de brittiska professorerna Richard Wilkinson och Kate Picket.
Stefan Jarl, Sverige, 79 min.
21.00 Återträffen
Återträffen
I Återträffen bjuder Anna Odell in till en nervig klass­återträff. 20 år har gått sedan eleverna i klass 9 c slutade grundskolan och gick skilda vägar och nu ska de ses igen. Men feststämningen kommer av sig när konflikter kom­ mer upp till ytan och gamla sanningar ifrågasätts. En skarp genomlysning av ledarskap och styrande hierarkier tar sin början. Anna Odell fick stor uppmärksamhet för sitt examens­ arbete på Konstfack; Okänd kvinna 2009­349701. Hon har sedan dess varit en tongivande röst på den svenska konstscenen. Tidigare i år invigdes en separatutställning med Anna Odell på länsmuseet Jamtli i Östersund.
Anna Odell, Sverige, 88 min.
 

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *