Scroll down

Every Thing Will Be Fine : 6-10/9 – Sverigepremiär!

Visade filmer

Every Thing Will Be Fine : 6-10/9 – Sverigepremiär!

obs! Söndag 6 september – torsdag 10 september  kl 19
+ måndag 7 september  kl 14

En bil kommer farande på vägen, det är vinterkväll, det snöar och sikten är minimal. Plötsligt kanar en släde ut på vägen. Ljudet av bromsar skär genom luften. Sedan iskall tystnad.
Trots att det inte är hans fel tar Tomas på sig skulden. Han är författare och det enda han kan förmå sig att göra efter olyckan är att skriva. Men har han rätten att basera sitt arbete på andra människors sorg? Och ger det honom någon lindring?
Regi: Wim Wenders, Tyskland/Sverige 2014, 118 min. Fr 15 år.
https://www.youtube.com/watch?v=L7N8ZZ7Q8Os
Wim Wenders är tillbaka med ett kraftfullt drama som undersöker sorg, skuld och förlåtelse. För det är inte enbart tid som läker sår, det krävs mod att förlåta också. Inte minst sig själv.
Wim Wenders (f. 1945) långfilmsdebuterade redan 1970 med Summer in the City och redan då fanns Robby Müller med bakom kameran. De två kom sedan att samarbeta i några av Wenders allra finaste stunder som till exempel Med Alice på halsen, Den amerikanske vännen och Paris, Texas. Wim Wenders tillhör de mer tongivande regissörerna i den 70- och 80-talsvåg som kom att kallas ”New German Cinema”. Ska man ge sig på att hitta en röd tråd i hans massiva cv så är det förmodligen kärleken till amerikanska roadmovies och musik. 2011 visade han hur 3D-tekniken ska användas i den svindlande vackra Pina. Erfarenheter han nu tar med sig, och utvecklar, i Every Thing Will Be Fine.

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *