Scroll down

EN BRA VECKA FÖR DEMOKRATIN

Visade filmer

EN BRA VECKA FÖR DEMOKRATIN

Fredag 8 juni – söndag 10 juni kl 19.00
Måndag 11 juni kl 14.00  DAGBIO
Tisdag 12 juni – torsdag 14 juni kl 19.00


En bra vecka för demokratin är en avslöjande och humoristisk skildring av vårt samhällssystem, med Almedalsveckan som spelplats. Filmen är en studie av hur politik saluförs i ett mediesamhälle där uppmärksamhet är hårdvaluta.

Regi: Cecilia Björk
Land: Sverige
Språk: Svenska, engelska, finska, svenskt teckenspråk. Textad på svenska.
Produktionsår: 2015-2017. Allt material är inspelat i Visby på Gotland.
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: –
Längd: 76 minuter
Regissörens kommentar
Målet med filmen har varit att skapa ett tidsdokument över vårt samhälle och demokratin. Jag ville filma i Almedalen för att det är en förtätad plats där strukturer blir synliga och möjliga att fånga. Jag ville leta nya bilder av politik, bortom livesändningar, debatter och dramatiska utspel, och på så sätt ställa ett antal frågor: Hur formas samhället av de bilder media producerar? Vilka egenskaper och handlingar premieras i ett mediesamhälle? Vilka förutsättningar skapar vi för vår demokrati?
Om regissören
Cecilia Björk är född 1981 i Härnösand. I sina filmer vill hon kartlägga platser där makt koncentreras. Hon har tidigare arbetat inom kommunikation och media, samt med casting och rådgivning på flera av Plattform Produktions projekt såsom Hopptornet och Extramaterial. Hennes kortfilm Saliga handlar om ett frikyrkligt sommarläger på västkusten och hade premiär på Göteborgs filmfestival 2014. En bra vecka för demokratin är hennes första långfilm.