Scroll down

En bekant främling – Sverigepremiär!

Visade filmer

En bekant främling – Sverigepremiär!

Fredag 9 oktober –torsdag 15 oktober  kl 19.00
DAGBIO måndag 12 oktober  kl 14.00

Sophie lever ett fridfullt och okomplicerat liv, men ett fotografi som hon av en slump får syn på får hennes tillvaro att förvandlas till kaos. Fotot föreställer en berömd amerikansk operadiva och likheten med Sophies avlidna mor är slående. Kan operadivan vara Sophies okända syster? Trots högröstade protester från sin argsinte far beger hon sig av till New York för att försöka finna storstjärnan…
Regi: Margarethe von Trotta, Tyskland 2015, 101 minuter, fr. 7 år.

Margarethe von Trotta är tillbaka med en ny film fylld av mångfacetterade personligheter. Hennes 40-åriga filmskapande inkluderar oförglömliga kvinnoporträtt som ”Hannah Arendt” (2012), ”Kvinnorna på Rosenstrasse” (2003), ”Rosa Luxenburg” (1986), ”Christa Klages stora förtvivlan” (1978) och ”Katharina Blums förlorade heder” (1975). Den senare regisserad ihop med sin dåvarande make, Volker Schlöndorff.
I ”En bekant främling” återser vi två av hennes favoritskådespelerskor – Katja Rieman (Venedig-belönad för ”Kvinnorna på Rosenstrasse”) och Barbara Sukowa (Cannes-belönad för ”Rosa Luxenburg”, multipla priser för ”Hannah Arendt”).

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *