Scroll down

EFTER INEZ

Visade filmer

EFTER INEZ

FILM OCH SAMTAL  Torsdag 19 oktober kl 19.00
Regissör Karin Ekberg berättar och samtalar efter filmen.

Östersundspremiär för dokumentärfilmen Efter Inez av Karin Ekberg. En hudlös skildring av sorg och kärlek som bryter tabun och inte lämnar någon oberörd.
I våras vann Efter Inez Tempo Documentary Award.
I film följer vi det unga paret Denize och Filip som har förberett allt för sitt första barn, men strax innan beräknad förlossning slutar den efterlängtade dottern Inez hjärta att slå. Tre dagar senare föds hon död. Morgonen efter börjar Karin filma, och fortsätter sedan följa familjen i tre år.
Boka gärna (onumrerad) plats: efterinez@bioregina.se
efterineza3affisch web
Med fingertoppskänsla, integritet och respekt bryter Karin Ekberg den tystnad och tabu som omgärdar spädbarnsdöd och ofta gör drabbade mycket ensamma. Vi bjuds in till en intim och omtumlande resa av sällan skildrat slag, och drabbas inte bara av sorgen, utan av människans inneboende förmåga att ta sig vidare mot alla odds, och kärlekens enorma kraft att förlåta och förenas.
Efter Inez ger oss också nya bilder av vår samtid. Filmen synliggör hur våra förväntningar på hur män respektive kvinnor ska bete sig i en kris påverkar individen. Vi får också uppleva hur rutinerna inom vården varierar, till exempel att föräldrar till dödfödda barn kan tvingas dela väntrum med familjer med levande nyfödda, något som kan vara mycket smärtsamt.

Regi: Karin Ekberg
Land: Sverige
Språk: svenska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Dokumentär
Längd: 76 minuter
Filmkritikern Andrea Reuter uttrycker sig så här om filmen:
“Den har fått mig att känna tacksamhet, kärlek, hopp och djupaste förtvivlan. Den här filmen har gjort mig visare.”
Dagens Nyheter:
“Hyllad film utforskar en resa från sorg till oväntad glädje” och Efter Inez går från djupaste förtvivlan, till rörande hopp och ny livslust mot alla odds – just som Ekbergs omtyckta debutfilm Att skiljas.
Arrangemang i samarbete med
Filmpool inom Region Jämtland Härjedalen.