Scroll down

DOC LOUNGE LIVE – THE PROMISE

Visade filmer

DOC LOUNGE LIVE – THE PROMISE

PREMIÄR! Tisdag 7 februari kl. 18:00 – 22:00
18.00 Premiärmingel och Quiz
18.45 försändning direkt från Doc Lounge Malmö
19.00 filmen The Promise Movie
Efter filmen blir det QnA med filmens regissör Karin Steinberger,
där du kan ställa frågor!”

Pris: 90 / 80 Kr


PREMIÄR i Östersund för det unika livesändningskonceptet DOC LOUNGE LIVE på Folkets Bio Regina, Östersund !
Äntligen kan vi erbjuda Jämtar mer av Doc Lounge; fler filmer ur Doc Lounge Official Selection och fler intressanta kvällar.
Vi hakar på true crime-vågen och visar THE PROMISE – en kittlande doku-thriller om ett världsberömt mordfall som är över 30 år gammalt, men fortfarande brännande aktuellt.
DOC LOUNGE LIVE The Promise
En helkväll med en exklusiv livesändning som gästas av filmens regissör Karin Steinberger. Direkt från Doc Lounge i Malmö. Under evenemanget kan publiken på alla visningsplatser delta i kvällen via SMS och sociala medier.

“This fascinating documentary made by Marcus Vetter and Karin Steinberger reconstructs the scandalous court process and gives the portrait of a disastrous romance.” -Cinema.de
Derek och Nancy Haysom hittas brutalt mördade i sitt hus i Lynchburg , Virginia, den 30 mars 1985. Misstankarna riktas mot dottern Elizabeth och hennes pojkvän Jens Soring. De flyr till Europa, men fångas och utlämnas till USA. Elizabeth döms till 90 års fängelse för uppvigling till mord, Jens Soring till två livstidsstraff.
Karin Steinberger, Marcus Vetter och deras team tillbringade över tre år med att undersöka fallet som fick världsomfattande ryktbarhet. De avslöjade nya bevis, inklusive det faktum att ingen av blodproverna som hittades vid brottsplatsen tillhörde Jens Soring. En kontroversiell dokumentär om en stor kärlek och kanske en stor orättvisa och ett amerikansk rättssystem som snurrade utom kontroll.
Regi: Marcus Vetter, Karin Steinberger
Land: Tyskland, USA
År2016
Språk: Engelska, Tyska med engelsk text
Längd: 117 minutes