Scroll down

DET VAR EN GÅNG I TYSKLAND…

Visade filmer

DET VAR EN GÅNG I TYSKLAND…

Sverigepremiär!
Fredag 4 maj – torsdag 10 maj kl 19.00
Måndag 7 maj kl 14.00  DAGBIO


Frankfurt, 1946. David Bermann (Moritz Bleibtreu) och hans judiska vänner har överlevt kriget och nazismen och drömmer om att resa till Amerika. Men hur ska de få råd till resan i dessa hårda efterkrigstider? Bermann kommer på en idé: att sälja fina sängkläder till uttråkade hemmafruar, perfekt paketerade med en underhållande historia. Han och hans talangfulla vänner går nu från hus till hus och uppvaktar damerna med vackra ord tills de rodnande inte kan stå emot de eftertraktade varorna. Affärerna blomstrar och en ny ljus framtid skådar i horisonten. Men så dyker frågor om Bermanns förflutna upp till ytan. Varför har han två pass? Varför har han vistats vid Hitlers sommarhus i bergen. Kan han ha samarbetat med nazisterna?

Regi: Sam Garbarski
Med: Moritz Bleibtreu, Antje Traue, Tim Seyfi, Anatole Taubman
Land: Tyskland
Språk: Tyska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama, Komedi, Krigsfilm
Åldersgräns: 11 år
Längd: 101 minuter
En ny film av Sam Garbarski, som tidigare gjort bl.a. Irina Palm (med Marianne Faithful i den lysande huvudrollen). Här imponerar han med en lika delar rolig och tragisk historia om de judiska överlevarna, ur en annan synvinkel än den vi är vana vid. Med Tysklands svar på Stellan Skarsgård: Moritz Bleibtreu (München, Spring Lola och War World Z) i huvudrollen, tillsammans med Antje Traue (Man of Steel, Kvinnan i guld) och Anatole Taubman (Quantum of Solace).
”Unik och underhållande” – Screen Daily
”Filmens hjärta är en beundransvärd salut till de europeiska judarna”- The Hollywood Reporter
”Har du hunnit glömma den tyska humorn sedan MIN PAPPA TONI ERDMANN är det dags att bli påmind igen med DET VAR EN GÅNG I TYSKLAND…” – Variety
”Att kunna tackla svåra ämnen med en stor portion humor, utan att vanhedra någon, är en stor prestation” – Cineuropa