Scroll down

DE OVANLIGA

Jukeboxbio,Visade filmer

DE OVANLIGA

“Det är en inspirerande, välspelad och passionerad historia som ger lång näsa åt alla som tror att människans essens är egoistisk.”

Regissörerna bakom succén En oväntad vänskap har skapat en ny hjärtevärmande, verklighetsbaserad dramakomedi om vänskap som gör skillnad.


Bruno (Vincent Cassel) tar hand om autistiska unga, Malik (Reda Kateb) hjälper ungdomar från svåra förhållanden att hitta sin plats i tillvaron. De båda vännerna får sin energi av lika delar medmänsklighet och uppfinningsrikedom, och när Maliks vilsna själar hjälper till att ta hand om de autistiska ungdomarna i Brunos vård öppnas nya världar upp för dem alla.
Deras insats behövs eftersom ingen annan tycks klara av att ge deras skyddslingar den trygghet och omtanke som krävs. Men Bruno och Malik följer inte det strikta franska regelverket och får plötsligt påhälsning av myndighetsinspektörer. Nu hotas deras kamp för alla sårbara unga som det etablerade samhället glömt bort.
Regissörsduon bakom braksuccén En oväntad vänskap lyckas återigen skildra extraordinära karaktärer i denna hjärtligt rörande och verklighetsbaserad dramakomedi som har sitt ursprung i en dokumentärfilm som regissörerna gjort på ämnet.
The Specials presenterades som slutfilm i Cannes och utmärktes där framförallt för sina otroliga skådespelarprestationer med världsstjärnan Vincent Cassel i spetsen! Berättelsen uppmanar oss att tro på mänsklighetens godhet och uppmärksammar dem som gör samhället till en bättre plats.
Regi: Olivier Nakache, Éric Toledano
Med: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Bryan Mialoundama
Land: Frankrike
Språk: Franska, Svensk text
Originaltitel: Hors Normes/The Specials
Produktionsår: 2020
Genre: Dramakomedi
Åldersgräns:
Längd: 114 minuter
Det är en inspirerande, välspelad och passionerad historia som ger lång näsa åt alla som tror att människans essens är egoistisk.
Stilen är dokumentär. Hemmet är en trång lägenhet mitt i stan, utan köksträdgårdar eller andra romantiska hjälpmedel och de boende är inga söta aspergerbarn med märkliga supertalanger, som har blivit så populära på film och i tv det senaste decenniet. De flesta av de boende spelas av amatörer som själva har olika diagnoser inom autismspektrumet.” DN
“Stark skildring av hur två människor kan förändra mångas liv” Screen Daily
“Varm, rörande, roande” Paris Match
“Kateb är perfekt, Cassel är strålande” Le Parisien