Scroll down

CORPUS CHRISTI

Jukeboxbio,Visade filmer

CORPUS CHRISTI

SYNDARE. PREDIKANT. BEDRAGARE.
Baserad på verkliga händelser. Oscarsnominerad.
Bästa skådespelare vid Stockholms filmfestival 2019.Daniel genomgår ett andligt uppvaknande under tiden som han avtjänar ett straff på en ungdomsanstalt, men hans kriminella bakgrund hindrar honom från att bli präst. Efter frigivningen flyttar han till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst, vilket leder till att han snabbt blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det.
Men hans förflutna, och det överhängande hotet om att sanningen snart ska uppdagas, gör att han samtidigt utkämpar en gastkramande inre kamp mellan det sakrala och profana.
Baserad på verkliga händelser. Oscarsnominerad.
Priset för Bästa skådespelare vid Stockholms filmfestival 2019 gick till huvudrolls-innehavaren Bartosz Bielenia med motiveringen: ”En rolltolkning som charmade juryn med sin utstrålning och energi. Det här är en skådespelare som är beredd att gå hela vägen. Han lyckas med sin gestaltning skifta mellan styrka och svaghet, galenskap och helighet. Allt med en blick som inte går att glömma.”

Regi: Jan Komasa
Med: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Land: Polen
Språk: Polska, Svensk text
Originaltitel: Boze cialo
Produktionsår: 2019
Genre: Drama, Crime
Åldersgräns: 15 år
Längd: 115 minuter

SVT, Filmrecension:
Våldsamt och roligt i Corpus Christi

Corpus Christi är rolig, våldsam, läskig och sorglig. Men dess största förtjänst är nog det moraliska krånglet. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson knäböjer framför polska Corpus Christi.

En ung man med kriminellt förflutet låtsas vara präst i en liten polsk församling. Det låter tillspetsat, men tydligen är falska präster och nunnor ett utbrett problem i Polen och Corpus Christi bygger på en sann historia. Vad som driver dessa kyrkliga bluffmakare är oklart. Daniel, som nyss muckat från ungdomsfängelse, leds i allafall av en stark religiös övertygelse och en ovilja att jobba på sågverk resten av livet. Läs mer