Scroll down

CJDG – EN FILM OM CARL JOHAN DE GEER

Visade filmer

CJDG – EN FILM OM CARL JOHAN DE GEER

Konst på bio: Lördag 24 mars kl 15.00

Filmen om Carl Johan De Geer är en berättelse om en tid, ett sätt att tänka, en klassresa, ett konstnärskap och en fantastisk människa.

Carl Johan De Geer är ett unikum. Konst, film, fotografi, tygtryck, böcker. En allkonstnär som aldrig upphör att utvecklas, förnya sig, överraska och roa. En film om Carl Johan rymmer många berättelser, från tillkomsten av de fabulösa Meyerateljéerna och skapandet av filmerna och TV-serierna vars like vi aldrig kommer att se igen till barndomsskildringarna med mormor nazisten och den psykiskt sjuka mamman.

Kersti Grunditz har hängt med till utställningarna i New York och Los Angeles, arbetet med den senaste stora utställningen på Färgfabriken i Stockholm och inspelningen av scenen i TV-serien Solsidan där Carl Johan spelar sig själv, en konstnär med ett porträttuppdrag, ett återbesök på de numera lyxrenoverade lokalerna som var Meyerateljéerna och de dagliga cykelturerna genom staden.

Regi: Kersti Grunditz
Med: Carl Johan De Geer, Dan Josefsson, Göran Hugo Olsson, Krister Broberg, Marianne Lindberg De Geer, Marie-Louise Ekman, Nina De Geer
Land: Sverige
Språk: Svenska
Produktionsår: 2014
Genre: Dokumentär
Längd: 82 minuter
KONST PÅ BIO är ett samarbete mellan Folkets Bio Regina, Jämtlands läns konstförening, Östersunds Konstklubb och Folkets Hus och Parker.
Biljetter: Ordinarie: 130 kr, Medlem i konstförening: 110 kr,
Ungdom t o m 25 år: 90 kr