Scroll down

CALL ME BY YOUR NAME

Visade filmer

CALL ME BY YOUR NAME

OSCARSFILMFESTIVAL lördag 3 mars kl 10.00  FULLT!
(inkl. frukost från kl 9.00)


Under sommaren 1983 spenderar den 17-årige amerikanen Elio Perlman (Timothée Chalamet) sitt sommarlov i familjens sommarhus från 1700-talet i norra Italien. Dagarna tillbringar han med att skriva musik och flörta med sin vän Marzia (Esther Garrel). En dag anländer den årliga sommarstudenten, doktoranden Oliver (Armie Hammer), för att i sitt examensarbete hjälpa Elios far (Michael Stuhlbarg), en framstående professor som specialiserat sig på Grek-Romersk kultur. Snart upptäcker Elio och Oliver en sommar som kommer att förändra deras liv för alltid.
Call me by your name är regisserad av Luca Guadagnino och skriven av James Ivory. Filmen bygger på romanen av André Aciman.
Nominerad till Bästa film, Golden Globes 2018.
Nominerad för Bästa regi, Oscar 2018.

Regi: Luca Guadagnino
Med: Timothée Chalamet, Esther Garrel, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg
Land: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 132 minuter
DN, Betyg 4:
“Det är inte den vanliga erotiska besattheten som spelas upp i Luca Guadagnino soldränkta sommmarlek. Han vill berätta hur det ser ut när två människor känner samma rus samtidigt.
Det naturliga sätt som bildning, kärlek, konst, natur och lek flyter in i varandra är typiskt för James Ivory, här manusförfattare, men mest känd som regissör till romantiska mästerverk som “Ett rum med utsikt” och “Återstoden av dagen”.
Det är ett oväntat men egentligen ganska logiskt val för italienaren Luca Guadagnino som tidigare gjort “Kärlek på italienska” och “A bigger splash”. Han gärna vill vara provokativ och modern, men kommer nu ut som klassicist. Något glider på plats. Något som skorrade skorrar inte längre. Skärpan klarnar, som den gör när en konstnär slutar spjärna emot sin natur.
Ämnet, två män som slutar spjärna emot sin kärlek, har varit frigörande. Både regissör, författare och huvudpersoner släpper kontrollen. Resultatet är lugnt, som vindens brus i lövkronorna utanför villans stora fönster och ändå gripande.”
Läs hela recensionen här.
Tidigare visad 12 januari – torsdag 18 januari.