Scroll down

BAIT

Visade filmer

BAIT

“Berättelsen är tidlös och aktuell på samma gång. Det lilla samhället som varje sommar invaderas av medel- och överklassens storstadsfolk som vill åt tystheten, det genuina; men helst då utan att behöva se eller bli störda av urinvånarna.” “Med en skärpa lika poetisk som politisk, är Bait en filmisk pärla som fiskats ur havet.” “Äkta – hypnotiskt underlig”

Reginapremiär!  14 augusti 19.00  Biljetter
19 augusti 19.00  Biljetter
25 augusti 19.00  Biljetter
27 augusti 19.00  BiljetterMed växande bitterhet tvingas den barska men godhjärtade fiskaren Martin se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby, ett litet fiskesamhälle i Cornwall. Barndomshemmet med havsutsikt har sålts till välbeställda Londonbor och brorsan kör turister i familjens fiskebåt.
Regi: Mark Jenkin
Med: Edward Rowe, Giles King, Mary Woodvine, Simon Shepherd
Land: Storbritannien
Språk: Engelska. Svensk text
Originaltitel: Bait
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 87 minuter

Filmrecension: Bait – ett litet mästerverk

Bait är en lisa för den som tröttnat på alla trötta upprepningar, remakes och snarlika variationer på samma kommersiellt gångbara tema. Här kommer en filmmakare som hämtar kraft och inspiration ur filmhistorien, och skapar något eget och nytt. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin går igång på brittiska Bait.
”Berättelsen är tidlös och aktuell på samma gång. Det lilla samhället som varje sommar invaderas av medel- och överklassens storstadsfolk som vill åt tystheten, det genuina; men helst då utan att behöva se eller bli störda av urinvånarna. Badjävlar med lammullskoftor vilande på skuldrorna. Gotland, Österlen, och så den här fiskarbyn i brittiska fina Cornwall.”
”Bait är en lisa för cineastsjälen som tröttnat på alla trötta upprepningar”
Hela recensionen här