Scroll down

ASH IS PUREST WHITE

Visade filmer

ASH IS PUREST WHITE

Mästarregissören Zhang­ke serverar en hårdkokt romans av allra finaste sort!
Reginapremiär!  8 augusti 19.00
12 augusti 19.00
18 augusti 19.00 Biljetter
23 augusti 19.00 Biljetter
24 augusti 19.00 BiljetterQiao är förälskad i Bin, en lokal gangster. Under en strid mellan två gäng avlossar Qiao ett skott för att skydda honom och döms till fem år i fängelse. När hon släpps ut letar hon upp Bin för att ta vid där de slutade…

”Under tiden jag klippte mina tidigare filmer Ren xiao yao (Unknown pleasures, 2002) och Stilla liv (2006), som båda hade Zhao Tao i huvudrollen, så förenklade jag handlingen genom att klippa bort några av hennes kärleksscener. När jag återvände senare för att titta på de bortklippta scenerna så blandade jag ihop de två rollerna i mina tankar. I min fantasi så var den här kvinnan född och uppvuxen i mina hemtrakter, ett gruvområde i nordvästra Kina. Hon hette Qiaoqiao och blev förälskad i den här gangstertypen. Deras kärlek och plåga blev min ingång till den här historien. Vi kan inte fly från våra känslomässiga band, från kärlekar, minnen och rutiner som hindrar oss från att flyga högt. De är som tyngdkraft som håller oss kvar på den här planeten och hindrar oss från att kasta oss ut i rymden. En känslomässig kraft som håller oss kvar i relationer och som gör det omöjligt att lämna frivilligt. Och när vi väl kämpar för att bryta oss loss så speglar resultatet vår mänskliga värdighet. Jag har 48 års livserfarenhet och jag vill använda dem till att berätta en kärlekshistoria som utspelar sig i ett Kina som har gått igenom stora och dramatiska förändringar. Det får mig att känna att jag har levt på det sättet själv – och att jag fortfarande gör det.” – Jia Zhang­ke
Jia Zhang­ke (f. 1970) är tillsammans med regissörer som Zhang Yuan, Wang Xiaoshuai och Lou Ye en av de ledande profilerna i den så kallade ”sjätte generationen”. Hans Stilla liv vann Guldlejonet på Venedigs Filmfestival 2006.
Regi: Jia Zhang­ke
Med: Tao Zhao, Fan Liao, Casper Liang
Land: Kina
Språk: Mandarin, Svensk text
Originaltitel: Jiang hu er nü
Produktionsår: 2018
Genre: Drama, Crime
Åldersgräns: 15 år
Längd: 136 minuter

Filmen är en del av TriArts satsning GRÄNSLÖS FILM med fantastiska filmer som hyllats världen över men som tidigare inte blivit inköpta till Sverige.