Scroll down

ASBURY PARK: RIOT REDEMPTION ROCK 'N ROLL

Visade filmer

ASBURY PARK: RIOT REDEMPTION ROCK 'N ROLL

BILJETTER
Premiär! Fredag 24 maj – Torsdag 30 maj kl 19.00
Måndag 27 maj även kl 14.00

Bruce Springsteen växte upp i den slitna New Jersey-staden Asbury Park. Här är berättelsen om stadens historia och musikliv, dessutom med en unik 30-minuterskonsert med the Boss och ett gäng Asbury Park-musiker!


Det här är historien om den problemfyllda staden Asbury Park och hur musikens kraft kan förena en splittrad befolkning. Asbury Park var en gång en välkänd badort, men upplevde 1970 raskravaller som tog knäcken på staden och de kommande 45 åren var den en spillra av sitt forna jag.
Asbury Park har drabbats hårt av nedlagda industrier, kriminalitet och droghandel. Kravallerna förstörde även den omtalade jazz- och bluesscenen i stadens Westside, men ur askan steg stadens fantastiska Jersey sound, representerat av bland annat Southside Johnny and the Asbury Dukes och Bruce Springsteen och hans E Street Band.

Asbury Park-invånare som Bruce Springsteen, Steve Van Zandt och Southside Johnny Lyon berättar historien om hur staden påverkat deras musik, och de återvänder till den legendariska klubben Upstage där allting en gång började.
Som en del av filmen återförenas dessa legendariska musiker för att spela en konsert på en utsåld Paramount Theatre och för att byta lite ackord med musikens framtid – en grupp 11-åringar från Asbury Park.

Regi: Tom Jones
Med: Bruce Springsteen, Steve Van Zandt och Southside Johnny Lyon
Produktionsland: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Dokumentär, Konsertfilm
Åldersgräns: 15 år
Längd: 116 minuter