Scroll down

ALIEN & ALIENS

Visade filmer

ALIEN & ALIENS

Lördag 12 november
kl 18.30 ALIEN    kl 20.45 ALIENS

I rymden kan ingen höra dig skrika…


Sigourney Weavers hjältinna Ellen Ripley ställs öga mot öga med filmhistoriens mest skräckinjagande monster igen, när mästerverken ALIEN (Ridley Scott, 1979) och 30-årsjubilaren ALIENS (James Cameron, 1986) återvänder till bioduken.

I oktober är det 30 år sedan Aliens – en av tidernas främsta actionuppföljare, framröstad av Empire Magazine som filmhistoriens bästa uppföljare  – med en briljant Sigourney Weaver (som Oscarnominerades) – hade biopremiär i Sverige. För att fira det älskade monstret erbjuder vi nu biopubliken att återuppleva två av filmhistoriens ljuvligaste mardrömmar.

Välkommen till en kväll fylld med rymdskräck och nostalgi på Folkets Bio Regina.

alien-poster-webALIEN

Ellen Ripley (Sigourney Weaver) med besättning på fraktskeppet Nostromo är på väg hem till jorden när de snappar upp en SOS-signal från en främmande och okänd planet. När de väl landar där upptäcker de att allt som finns kvar är resterna av ett kraschlandat rymdskepp och att alla ombord är döda.
Regi: Ridley Scott, Storbritannien 1979,  originalversion 117 min, fr 15 år.

ALIENS

Ellen Ripley (Sigourney Weaver) vaknar upp på ett rymdskepp efter sin 57-åriga kryosömn. Till hennes förskräckelse är den okända planeten nu koloniserad av människor. Ripleys berättelse om varelsen och besättningens grymma öde möts till en början med skepsis. Hennes mardrömmar besannas dock när kontakten med den koloniserade planeten plötsligt bryts…
Regi: James Cameron, USA 1986, 
Director’s Cut, 154 min, fr 15 år.
James Cameron gjorde senare filmen Avatar, även den med Sigourney Weaver i en av huvudrollerna.
Filmerna visas i originalversion, dvs utan svenska undertexter.
Pris 130 kr. Studerande, arbetslös, pensionär 110 kr.
Båda filmerna 200 kr.