Scroll down

ADAM

Visade filmer

ADAM

“En upplevelse du inte vill missa. Det honungslena berättandet ger ett närmast sensuellt resultat i drama om två kvinnor, ensamma och stigmatiserade, som möts i centrala Casablanca. ”Adam” är ett kammarspel med ovanligt mycket atmosfär.”
REPRISMÅNDAG  26 oktober 19.00 – BiljetterKunderna står i kö varje morgon när Alba öppnar luckan till sitt lilla bageri där hon säljer sina läckra hembakade bröd och bakverk. Bageriet har hon startat för att kunna försörja sig och sin dotter, sedan hon blivit änka. Men kampen för att överleva har gjort henne hård och avstängd från sina känslor.
En dag knackar det på dörren. Samia är höggravid, helt ensam och har ingenstans att ta vägen. Det kunde ha blivit ytterligare en börda på Albas axlar men det blir tvärtom. Något som legat gömt länge väcks till liv och livet blir plötsligt så mycket ljusare.
En sensuell film om brödbakning, barn och kvinnlig vänskap. Filmen utspelas i en sluten värld och kontakten med yttervärlden sker nästan enbart genom bageriets försäljningslucka.
Regi: Maryam Touzani
Land: Marocko/Frankrike/Belgien
Språk: Arabiska, Svensk text.
Originaltitel: Adam
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 98 minuter

Tidigare visad 2-8 oktober-